Dezert lehoučký a voňavý, rychlý a lowcarb :)
Sladké i slané inspirace:
https://www.instagram.com/p/CbHvxSsrWiu/...
- 25m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
250 ml |
250 ml |
20 g |
20 g |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Žloutky si vyšleháme se sladidlem a 4 lžícemi vlažné vody do světlé pěny, bílky se solí do pevného sněhu. Do žloutků jemně vmícháme mouku, kakao a pak sníh. Pečeme na 170 stupňů cca 10 minut. Ihned po upečení srolujeme, aby se pak dalo s roládou dobře pracovat.
-
Vše krom jahod vyšleháme a dochutíme sirupem. Natřeme na vychladlou roládu a posypeme nasekanými jahodami. Srolujeme a necháme vychladit.
Makronutrienty
19%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 892 kJ | 1 175 kJ |
Kalorická hodnota | 213 kcal | 281 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,07 g
2,77 g |
7,99 g
3,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,607 SVJ | 0,799 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,9 g
10,9 g |
24,9 g
14,4 g |
Bílkoviny | 6,43 g | 8,47 g |
Sůl | 0,181 g | 0,239 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů