Rebarbora je ceněnou zeleninou hlavně pro velký obsah vitamínů a minerálů. Její sezóna je od druhé půlky května do konce června. U nás doma jí máme rádi v kombinaci s jahodami.
Více receptů https://www.instagram.com/lowcarb_zuzi/
- 1h:20m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
130 g |
130 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
Náplň ovocná | |
200 g |
200 g |
120 g |
120 g |
Náplň ricottová | |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
3 lžičky |
3 lžičky |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
Postup přípravy
-
Smícháme ricottu s vejcem a sladidlem a postupně přidáme všechny ingredience. Vzniklé těsto dáme na půl hodiny do lednice odpočinout.
-
Mezitím si připravíme náplň.
Ovoce ➡️ smícháme dohromady 200g oloupané a na kousky nakrájené rebarbory + 120g nakrájených jahod
-
Žloutek smícháme s ricottou a nakonec vmícháme sladidlo a vanilkovou esencí..
-
Zchlazené těsto vyválíme mezi 2 pečícími papíry do větší kulaté placky. Poté na ní naneseme připravený krém, na které poklademe ovoce a trošku zasypeme skořicí. Navrch uděláme drobenku (já dělala od oka z másla, sladidla a nasekaných mandlí).
❇️Pečeme na 190° cca 45 minut do zlatava.
Makronutrienty
21%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 911 kJ | 826 kJ |
Kalorická hodnota | 218 kcal | 198 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,25 g
1,55 g |
6,58 g
1,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,725 SVJ | 0,658 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,7 g
6,44 g |
16 g
5,84 g |
Bílkoviny | 9,05 g | 8,21 g |
Sůl | 0,114 g | 0,103 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů