Nízkosacharidový dezert, který si včera holky na ochutnávce úplně zamilovaly!
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 40m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
300 g |
300 g |
200 g |
200 g |
20 g |
20 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
40 ml |
40 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
Poleva | |
50 g |
50 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Smícháte všechny ingredience kromě kakaa a polovinu těsta vlijete do formy na chlebík vyloženou pečicím papírem. Do další poloviny dáte kakao a přidáte do formy.
-
Pečete cca 35 minut na 160 stupňů. Necháte vychladnout a poté polejete polevou a ozdobíte oříšky. Dobrou chuť a nezapomeňte mě označit
Makronutrienty
29%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 292 kJ | 819 kJ |
Kalorická hodnota | 309 kcal | 196 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,4 g
4 g |
8,52 g
2,54 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,34 SVJ | 0,852 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,5 g
10,9 g |
16,2 g
6,93 g |
Bílkoviny | 7,92 g | 5,02 g |
Sůl | 0,395 g | 0,251 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů