Nízkosacharidový dezert, který si včera holky na ochutnávce úplně zamilovaly!
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 40m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
200 g |
200 g |
|
20 g |
20 g |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
50 g |
50 g |
|
40 ml |
40 ml |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
| Poleva | |
|
50 g |
50 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Smícháte všechny ingredience kromě kakaa a polovinu těsta vlijete do formy na chlebík vyloženou pečicím papírem. Do další poloviny dáte kakao a přidáte do formy.
-
Pečete cca 35 minut na 160 stupňů. Necháte vychladnout a poté polejete polevou a ozdobíte oříšky. Dobrou chuť a nezapomeňte mě označit
Makronutrienty
28%
17%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 295 kJ | 1 068 kJ |
| Kalorická hodnota | 310 kcal | 255 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
13 g
4,04 g |
10,7 g
3,33 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,3 SVJ | 1,07 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,6 g
10,9 g |
21,1 g
8,96 g |
| Bílkoviny | 7,83 g | 6,46 g |
| Sůl | 0,398 g | 0,328 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














