Oblíbený low carb dezert, jednoduchý na přípravu.
www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Vanilková část | |
|---|---|
|
250 g |
250 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1,5 kusů |
1,5 kusů |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Jahodová část | |
|
250 g |
250 g |
|
300 g |
300 g |
|
2,5 kusy |
2,5 kusy |
Postup přípravy
-
Nejdříve uděláte vanilkovou část - smetanu si zahřejete a přidáte k ni želatinu (připravenou podle návodu), vanilkový extrakt a sladidlo a promícháte, hlavně ať se Vám nezačne vařit a poté nalejete do formiček, které si přidržíte třeba prkénky nakřivo↗️aby Vám hladina ztuhla “křivě”. Dáte do lednice alespoň na hodinu.
-
Poté jestli máte čerstvé jahody tak je rozmixujete, já použila mražené, takže jsem je jen rozmačkala vidličkou, přidáte k druhé smetaně a dáte ohřívat, přidáte želatinu a případně sladidlo a formičky plníte již rovnoměrně. Dáte znovu do lednice přes noc nejlépe a druhý den vyklopíte. Doufám, že bude chutnat.
Makronutrienty
39%
16%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 426 kJ | 868 kJ |
| Kalorická hodnota | 102 kcal | 207 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,6 g
4,8 g |
13,5 g
9,78 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,66 SVJ | 1,35 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,4 g
6,14 g |
15,1 g
12,5 g |
| Bílkoviny | 2,76 g | 5,62 g |
| Sůl | 0,066 g | 0,134 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














