Efektní, rychlé lowcarb dezertíky.
Děkujeme Susan Medřické za krásný recept :)
- 30m
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto - do 2 hrnků | |
---|---|
2 lžíce |
2 lžíce |
30 g |
30 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
kakaový prášek, holandské kakao do půlky těsta 1 lžička |
1 lžička |
do druhé půlky těsta 1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Připravíme si dva stejné hrnky, lehce vymažeme máslem.
Vše krom kakaa a čaje vymícháme na těsto, rozdělíme na půlky.
Do jedné zamícháme kakao, do druhé čaj.
-
Dáme do hrnků, v mikrovlnce pečeme asi 4 minuty.
Necháme vychladit, nakrájíme na kolečka, spojíme krémem a nazdobíme.
-
Den předem si připravíme pařížskou šlehačku:
Do maleho hrnecku si nalejeme slehacku a privedeme k slabemu varu,odstavime hrnek z plotny a pridame nalamanou cokoladu I s sladidlo,nechame cokoladu rozpustut a znovu chvilku zahrejeme,odstavime a obcas zamichame. Až je krem vychladlý, dame pres noc do lednice. Druhy den vyslehame a mame parizskou slehacku.
-
Můžeme dozdobit rozpuštěnou čokoládou, hoblinkami, krémem, ovocem...
Makronutrienty
27%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 135 kJ | 2 570 kJ |
Kalorická hodnota | 271 kcal | 614 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,7 g
4,81 g |
24,3 g
10,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,07 SVJ | 2,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,4 g
11,9 g |
50,7 g
27 g |
Bílkoviny | 7,14 g | 16,2 g |
Sůl | 0,458 g | 1,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů