- 2h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
690 g |
690 g |
|
150 ml |
150 ml |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
10 g |
10 g |
|
5 g |
5 g |
|
baby Bonduelle 200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Domácí vepřová šunka s baby žampiony
-
Po 20min směs jemné zbělá, je to uvolněním bílkoviny. Prendam do misky a opatrně vmicham žampiony. Takto připravenou směs dám do sackem vyloženého sunkovaru, pakrat s ním bouchnu, abych uvolnila bublinky, saxek zamotam a sunkovar uzavru, dám na 48hod do lednice.
-
Po 48hod dám do hrnce s vodou, vidu privedu na teplotu 75C, tu udržují a varim 1,5hodiny, vyndam a necham úplně vychladnout a pak až vyndavam.
Makronutrienty
7%
46%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 692 kJ | 735 kJ |
| Kalorická hodnota | 165 kcal | 176 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
1,96 g
1,09 g |
2,08 g
1,16 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,196 SVJ | 0,208 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,2 g
3,25 g |
12,9 g
3,45 g |
| Bílkoviny | 12,2 g | 12,9 g |
| Sůl | 1,24 g | 1,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














