
Lahodná čokoládová zmrzlina z 100% čokolády, tvarohu a šlehačky, sladká čekankovým sirupem a vanilkou. Domácí dezert bez kompromisů.
- 2h
- 4 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Rozpusťte 50 g 100% čokolády ve vodní lázni a nechte ji mírně vychladnout.
V míse smíchejte 250 g krémového tvarohu a 100 ml smetany ke šlehání. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a dochuťte čekankovým sirupem a mletou vanilkou.
Zamrazte v silikonových formách s dřívkem nebo ve větší misce.
Makronutrienty
17%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 881 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 211 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,08 g
3,87 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,508 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,3 g
10,3 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 7,99 g | 0 g |
Sůl | 0,083 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů