zdravější verze chleba
- 6h
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
120 g |
120 g |
120 g |
120 g |
100 g |
100 g |
250 g |
250 g |
150 g |
150 g |
jogurt bílý, rostlinná alternativa 50 g |
50 g |
300 g |
300 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
20 g |
20 g |
20 ml |
20 ml |
Postup přípravy
-
kvásek nechat pracovat 10 až 12 hod., potom smíchat s vodou a moukami, hodinu nechat stát, pak osolit, okmínovat propracovat v robotu, nechat kynout s pulhodinovými překlady 3 hodiny, těsto má zdvojnásobit svůj objem. Popřekládat těsto na vále a vložit na 1 hod a půl do ošatky kynout. Péci můžete v remosce 50 minut. Nebo ve vyhřaté troubě v rozpáleném pekáči 20 min. na 250 stupňů, pak 40 minut na 190 stupňů.
Makronutrienty
83%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 809 kJ | 4 442 kJ |
Kalorická hodnota | 193 kcal | 1 062 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
40,5 g
0,774 g |
222 g
4,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,05 SVJ | 22,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,33 g
0,186 g |
7,32 g
1,02 g |
Bílkoviny | 6,81 g | 37,4 g |
Sůl | 1,1 g | 6,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů