Lahodný lowcarb dezert, který vám zachutná!
Děkujeme Ludmile Havlové za recept :)
- 40m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
100 g |
100 g |
|
50 g |
50 g |
|
50 g |
50 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
50 g |
50 g |
| Náplň | |
|
250 g |
250 g |
|
250 g |
250 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Želé | |
|
200 g |
200 g |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Korpus: 200g mletých semínek a ořechů, lze použít cokoliv, dávala jsem i mletý mák, 1 celé vejce, 50 g rozpuštěného másla, kdo chce,může si přidat sladidlo, mně to chutná tak bez sladidla. Uděláme těsto a vlhkou rukou vtlačíme do formy, propícháme a dáme na cca 10 minut předpéct do trouby.
-
Mezi tím si připravíme tvaroh: 250 g tvarohu, 250 g skyru, 2 PL zakysané smetany, 1 vejce, sladidlo dle chuti, trochu citronové šťávy a kůry. Směs vylijeme na předpečený korpus a dopečeme. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout.
-
Zatím si uděláme jahodovou směs - rozmixovala jsem jahody, které jsem měla ještě v mrazáku(nechala jsem je povolit) a v kastrůlku jsem povařila s troškou sladidla a agaru - směs s agarem musí projít varem.
Odstavila jsem a po chvilce nalila na vychladlý cheesecake, dát do lednice ztuhnout. Ozdobené zakysankou.vysokoprocentní čokoládou a lyofilizovanými jahodami.
Makronutrienty
27%
28%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 853 kJ | 806 kJ |
| Kalorická hodnota | 204 kcal | 193 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
9,34 g
2,93 g |
8,83 g
2,77 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,934 SVJ | 0,883 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,3 g
4,55 g |
14,5 g
4,3 g |
| Bílkoviny | 9,55 g | 9,03 g |
| Sůl | 0,105 g | 0,099 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














