Efektní a nijak zvlášť složitý nízkosacharidový (low carb) dezert.
Chuť krásně vyvážená. Cheesecake vrstva krásně osvěží sladkost čokolády.
- 1h
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
120 g |
120 g |
120 g |
120 g |
5 kusů |
5 kusů |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Cheesecake vrstva | |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
10 ml |
10 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Poleva | |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Já jsem si babovkovou formu vyložila pečícím papírem, který jsem nejdříve zmačkala a pak znovu vyrovnala,aby byl ohebnejší.
-
Čokoládu a máslo rozehřejeme.
Promícháme a necháme vychladnout.
Pokud nemáme moučkové sladidlo, musíme ho umlít. Používám mlýnek na kávu. Zabere to jen minutku. Ze sladidla odebereme 3 lžíce a dáme stranou. Zbytek sladidla vyšleháme společně se žloutky do husté pěny.Použijeme plastovou nádobu. Kovová by nám směs ochlazovala.
Mleté mandle smícháme s práškem do pečiva, sodou, guarovou gumou, kávou a solí. Z bílků a 3 lžic sladidla, které jsme si dali stranou, ušleháme pevný sníh.
-
Do žloutkové pěny přilijeme vlažnou čokoládu s máslem a dobře promícháme. Pak přidáme mleté mandle. Bude to hodně husté.
Přidáme tři lžíce bílkového sněhu.A vmícháme. Půjde to ztuha a bude to klouzat a lepit. Mícháme a mícháme až se směs začne stávat poddajnejší. Přidáme další tři lžíce a zase vmícháme. Takto opakujeme, až zbyde polovina sněhu a tu tam opatrně převracením zapracujeme.
-
Polovinu těsta vlijeme do připravené formy. Smícháme suroviny na cheesecake vrstvu a lžící nandáme do formy. Opatrně navršíme zbytek těsta a dáme péct do vyhřáté trouby na 45 minut. Špejlí se přesvědčíme, že je těsto upečené i uvnitř.
-
Vyndáme z trouby a necháme chvilku vychladnout ve formě. Pak překlopíme na chladící mřížku. Než zcela vychladne, připravíme si polevu.
Čokoládu dáme do misky a zalijeme horkou smetanou. Necháme chvilku stát, pak vymícháme do hladké emulze. Za občasného míchání necháme polevu vychladnout a lehce zhoustnout. Pak polijeme bábovku.
Dobrou chuť!
Makronutrienty
32%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 623 kJ | 1 066 kJ |
Kalorická hodnota | 388 kcal | 255 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,2 g
4,7 g |
12,6 g
3,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,92 SVJ | 1,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33 g
16,5 g |
21,7 g
10,8 g |
Bílkoviny | 8,18 g | 5,37 g |
Sůl | 0,31 g | 0,203 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů