- 4h:15m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžičky |
4 lžičky |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 10 g |
10 g |
mléko mandlové vanilkové, rostlinný nápoj 250 ml |
250 ml |
2 kusy |
2 kusy |
Krém | |
1,5 kusů |
1,5 kusů |
200 g |
200 g |
30 g |
30 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
Borůvkový krém | |
100 g |
100 g |
1 hrst |
1 hrst |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Bílky vyšlehej zvlášť a žloutky smíchej s ostatními ingrediencemi. Poté opatrně přimíchej tuhý sníh z bílků. Peč na pečícím papíru cca 25-30 minut na 170 stupňů (podle tvojí zkušenosti s troubou). Těsto nesmí být uplně vysušené!
-
Tyčovým mixerem rozmixuj sýr cottage s tvarohem, přidej protein, kokosový olej a popřípadě sladidlo.Krém si rozděl na dvě poloviny. Tu jednu namaž na vychladlé těsto a dej na chvilku do lednice. Druhou část nech při pokojové teplotě.
-
Smíchej jogurt, sladidlo a borůvky a tyčovým mixerem rozmixuj. Nakonec přilij agar. Tuto směs OPATRNĚ nalij na dort a dej opět do lednice ztuhnout.Do druhé poloviny bílého krému jsem přidala také trochu agaru a celou směs opět OPATRNĚ nalila na dort. Dej do lednice alespoň na 6 hodin.
-
Pozn.: Je opravdu nutné mít trpělivost a nechat všechny vrstvy postupně ztuhnout v lednici aby se vám krémy neslily dohromady.Pozn.2: Agar do krému nalij až těsně před tím, než budeš celou směs dávat na dort, jinak ti krém ztuhne ještě v misce. Samostatný ztuhlý agar v kastrolku totiž můžeš znovu rozehrát, ale v krému už ne!
Makronutrienty
59%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 693 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 166 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,4 g
2,7 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,24 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,03 g
2,63 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 0 g |
Sůl | 0,351 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů