
Osvěžující borůvková zmrzlina z řeckého jogurtu: mixujte borůvky, jogurt, smetanu, čekankový sirup, vanilku a citron. Podávejte ihned jako měkkou nebo po 1–2 hodinách v mrazáku pevnější.
- 2h
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 100 g |
100 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Dejte do mixéru: 200 g borůvek, 200 g řeckého jogurtu s 5–10 % tuku, 100 ml smetany ke šlehání, 1–2 lžičky čekankového sirupu, mletou vanilku, trochu citronové šťávy a rozmixujte dohladka.
Směs můžete ihned podávat jako měkkou zmrzlinu, nebo ji dejte na 1–2 hodiny do mrazáku, pokud ji chcete pevnější.
Makronutrienty
55%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 413 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 98,8 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,81 g
3,44 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,981 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,19 g
2,92 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 3,95 g | 0 g |
Sůl | 0,073 g | 0 g |
Alergeny
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů