Zdravá borůvková zmrzlina za 5 minut

Jídelní plán

Zdravá borůvková zmrzlina za 5 minut

Osvěžující borůvková zmrzlina z řeckého jogurtu: mixujte borůvky, jogurt, smetanu, čekankový sirup, vanilku a citron. Podávejte ihned jako měkkou nebo po 1–2 hodinách v mrazáku pevnější.

Postup přípravy

  1. Dejte do mixéru: 200 g borůvek, 200 g řeckého jogurtu s 5–10 % tuku, 100 ml smetany ke šlehání, 1–2 lžičky čekankového sirupu, mletou vanilku, trochu citronové šťávy a rozmixujte dohladka.

    Směs můžete ihned podávat jako měkkou zmrzlinu, nebo ji dejte na 1–2 hodiny do mrazáku, pokud ji chcete pevnější.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte