Výborný tvarohovo - jahodový koláč

MIMA

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Výborný tvarohovo - jahodový koláč

Postup přípravy

  1. Těsto: V miske zpracujeme zmäknuté maslo, cukor, žltok, múku a štipku soli v hladké cesto (pokiaľ je cesto príliš drobivé, môžeme přidat 1-2 lyžice mlieka). Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme na pol hodiny do chladničky,po pol hodine

    cesto natlačíme do koláčovej formy.

  2. Plnka: V miske vymiešame tvaroh s cukrom a žltkom. V druhej miske vyšľaháme bielky s troškou soli do tuha a opatrne ju zamiešme do tvarohového krému. Tvarohovú náplň nalejeme na dno koláča.

  3. Pečieme v rúre na 170°C asi 45 minut.

    Koláč necháme vychladnuť.

  4. Jahody umyjeme, pokrájame a ozdobíme s nimi povrch koláča. Podle návodu si pripravíme želé (obsah sáčku rozmiešame v 250 ml vody s 2 lyžicami cukru, privedieme k varu, necháme vychladnuť) a nalejeme ho na jahody. Necháme stuhnúť v chladničke

    DOBRU CHUť

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte