- 1h:15m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň tvarohová | |
250 g |
250 g |
60 g |
60 g |
1 kus |
1 kus |
1 g |
1 g |
1 špetka |
1 špetka |
Želé | |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
300 g |
300 g |
Postup přípravy
-
Těsto: V miske zpracujeme zmäknuté maslo, cukor, žltok, múku a štipku soli v hladké cesto (pokiaľ je cesto príliš drobivé, môžeme přidat 1-2 lyžice mlieka). Zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme na pol hodiny do chladničky,po pol hodine
cesto natlačíme do koláčovej formy.
-
Plnka: V miske vymiešame tvaroh s cukrom a žltkom. V druhej miske vyšľaháme bielky s troškou soli do tuha a opatrne ju zamiešme do tvarohového krému. Tvarohovú náplň nalejeme na dno koláča.
-
Pečieme v rúre na 170°C asi 45 minut.
Koláč necháme vychladnuť.
-
Jahody umyjeme, pokrájame a ozdobíme s nimi povrch koláča. Podle návodu si pripravíme želé (obsah sáčku rozmiešame v 250 ml vody s 2 lyžicami cukru, privedieme k varu, necháme vychladnuť) a nalejeme ho na jahody. Necháme stuhnúť v chladničke
DOBRU CHUť
Makronutrienty
65%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 940 kJ | 834 kJ |
Kalorická hodnota | 225 kcal | 199 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28,9 g
14,1 g |
25,6 g
12,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,89 SVJ | 2,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10 g
5,82 g |
8,88 g
5,17 g |
Bílkoviny | 5,74 g | 5,1 g |
Sůl | 0,235 g | 0,208 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů