Bohaté nízkosacharidové jídlo ve zdravé úpravě od Věry Husákové, děkujeme :)
- 1h:10m
 - 1 kus
 - středně obtížné
 
Potřebné suroviny
| Jazyk | |
|---|---|
| 
										
																				 600 g  | 
									600 g | 
| 
										
																				 2 kusy  | 
									2 kusy | 
| 
										
																				 3 kuličky  | 
									3 kuličky | 
| 
										
																				 5 kuliček  | 
									5 kuliček | 
| 
										
																				 100 ml  | 
									100 ml | 
| 
										 kořenicí pasta, křen strouhaný 40 g  | 
									40 g | 
| 
										
																				 1 lžička  | 
									1 lžička | 
| Knedlík - 2 porce | |
| 
										
																					 rozmixovat 3 lžíce  | 
									3 lžíce | 
| 
										
																				 1 lžíce  | 
									1 lžíce | 
| 
										
																				 1 kus  | 
									1 kus | 
| 
										 kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky  | 
									0,5 lžičky | 
| 
										
																				 0,5 lžičky  | 
									0,5 lžičky | 
| 
										
																				 0,5 lžičky  | 
									0,5 lžičky | 
| 
										
																				 1 lžíce  | 
									1 lžíce | 
| 
										
																				 1 kus  | 
									1 kus | 
| 
										
																				 1 kus  | 
									1 kus | 
Postup přípravy
- 
																													
Jazyk omyji a očistím, dám do papiňáku s kořením, osolím a vařím podle velikosti cca 40minut.Potom zchladím a oloupu.
 - 
																													
Do vývaru přiliji smetanu, ochutím, svařím na požadovanou hustotu a ke konci přidám čerstvě nastrouhaný křen a nakrájený jazyk.
 - 
																													
Promíchám a v mikrovlnce vlním 3 minuty
Po zchladnutí nakrájím na malé kostky,přidám1žloutek,petrželku,sůl a ušlehaný sníh.
Promíchám, zabalím do folie a vařím 20 minut.
 
Makronutrienty
8%
42%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 846 kJ | 7 729 kJ | 
| Kalorická hodnota | 202 kcal | 1 847 kcal | 
| 
							Sacharidy
															 z toho cukry  | 
						
							2,58 g
															 1,26 g  | 
						
							23,6 g
															 11,5 g  | 
					
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,258 SVJ | 2,36 SVJ | 
| 
							Tuky
															 z toho nasycené mastné kyseliny  | 
						
							15,7 g
															 5,86 g  | 
						
							143 g
															 53,5 g  | 
					
| Bílkoviny | 13,3 g | 122 g | 
| Sůl | 1,35 g | 12,4 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
 - 3. Vejce a výrobky z nich
 - 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
 - 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
 - 7. Mléko a výrobky z něj
 - 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
 - 9. Celer a výrobky z něj
 - 10. Hořčice a výrobky z ní
 - 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
 - 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
 - 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
 
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

																							
							
							
							












