Mimořádně lahodný dezert, který chutná dětem i dospělým.
- 50m
 - 20 porcí
 - středně obtížné
 
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
| 
										
																				 2 hrnky  | 
									2 hrnky | 
| 
										
																				 1 hrnek  | 
									1 hrnek | 
| 
										
																				 1 špetka  | 
									1 špetka | 
| 
										
																				 2 lžičky  | 
									2 lžičky | 
| 
										 kakaový prášek, holandské kakao 0,3 hrnku  | 
									0,3 hrnku | 
| 
										
																				 1,5 hrnků  | 
									1,5 hrnků | 
| 
										
																				 0,3 hrnku  | 
									0,3 hrnku | 
| 
										
																				 1 lžíce  | 
									1 lžíce | 
| TOFU krém | |
| 
										
																				 400 g  | 
									400 g | 
| 
										
																					 šťávu 1,5 kusů  | 
									1,5 kusů | 
| 
										
																				 0,5 hrnku  | 
									0,5 hrnku | 
| 
										
																				 0,3 hrnku  | 
									0,3 hrnku | 
| Poleva | |
| 
										
																				 150 g  | 
									150 g | 
| 
										
																				 100 ml  | 
									100 ml | 
Postup přípravy
- 
																													
Smícháme mouku, cukr, sůl, kypřicí prášek a kakao. Přilijeme rostlinné mléko, olej a jablečný ocet. Vše důkladně promícháme a vlijeme do olejem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Pečeme 30 minut při 180 °C. Po upečení necháme vychladnout.
 - 
																													
Krém: Tofu rozdrobíme do mixéru, přidáme citronovou šťávu a cukr. Podle potřeby postupně přidáváme rostlinné mléko a mixujeme dohladka. Krém by ale neměl být příliš tekutý, jinak neztuhne, proto použijeme pouze nezbytné množství tekutin k dosažení hladké konzistence. V případě potřeby dochutíme. Hotový tofu krém rovnoměrně naneseme na vychladlou buchtu.
 - 
																													
Čokoládu rozehříváme na páře nebo ve vodní lázni. K čokoládě přidáme rostlinné mléko a za stálého míchání ji úplně roztavíme. Roztavenou čokoládu necháme krátce vychladnout a natřeme ji na buchtu s tofu krémem.
Hotové čokoládové řezy s tofu krémem uchováváme v lednici.
 
Makronutrienty
69%
8%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 117 kJ | 1 100 kJ | 
| Kalorická hodnota | 267 kcal | 263 kcal | 
| 
							Sacharidy
															 z toho cukry  | 
						
							36,9 g
															 22,9 g  | 
						
							36,4 g
															 22,6 g  | 
					
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,69 SVJ | 3,64 SVJ | 
| 
							Tuky
															 z toho nasycené mastné kyseliny  | 
						
							12 g
															 6,67 g  | 
						
							11,8 g
															 6,57 g  | 
					
| Bílkoviny | 4,52 g | 4,46 g | 
| Sůl | 0,223 g | 0,22 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
 - 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
 - 7. Mléko a výrobky z něj
 - 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
 - 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
 - 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
 
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

																							
							
							
							












