Jednoduchá rychlá roláda pro každého :)
- 15m
 - 15 porcí
 - středně obtížné
 
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
| 
										
																				 7 kusů  | 
									7 kusů | 
| 
										
																				 40 g  | 
									40 g | 
| 
										
																				 0,25 lžičky  | 
									0,25 lžičky | 
| Náplň | |
| 
										
																				 250 g  | 
									250 g | 
| 
										
																				 250 g  | 
									250 g | 
| 
										 přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 40 g  | 
									40 g | 
| 
										
																				 1 lžička  | 
									1 lžička | 
| Volitelně | |
| 
										
																				 40 g  | 
									40 g | 
Postup přípravy
- 
																													
Bílky vyšleháme do husté pěny, následně postupně zašleháme žloutky. Po vyšlehání přidáme mleté ořechy, skořici, lehce promícháme a rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 190°, cca 10min. do růžova.
 - 
																													
Po upečení roládu i s pečícím papírem zlehka stočíme. Až vychladne, sloupneme opatrně pečící papír. Smetanu i tvaroh ušleháme odděleně, do tvarohu přidáme vanilkový extrat a sladidlo, případně dosladíme dle chuti. Šlehačku lehce vmícháme do tvarohu, náplň rozetřeme rovnoměrně na plát. Poté roládu stočíme a dáme vychladit do ledničky. Povrch rolády lzelehce potřít náplní a posypat sekanými vlašskými ořechy.
 
Makronutrienty
21%
27%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 916 kJ | 616 kJ | 
| Kalorická hodnota | 219 kcal | 147 kcal | 
| 
							Sacharidy
															 z toho cukry  | 
						
							7,18 g
															 2,04 g  | 
						
							4,83 g
															 1,37 g  | 
					
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,718 SVJ | 0,483 SVJ | 
| 
							Tuky
															 z toho nasycené mastné kyseliny  | 
						
							17,8 g
															 7,4 g  | 
						
							12 g
															 4,98 g  | 
					
| Bílkoviny | 9,14 g | 6,15 g | 
| Sůl | 0,178 g | 0,12 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
 - 3. Vejce a výrobky z nich
 - 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
 - 7. Mléko a výrobky z něj
 - 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
 - 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
 
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

							
							
							












