Připravte si lahodnou špenátovou roládu s krémovou náplní z ricotty, sušených rajčat a svěží bazalky. Tato roláda je ideální jako lehký oběd, večeře nebo působivý předkrm na jakékoli setkání.
- 50m
 - 15 kusů
 - jednoduché
 
Potřebné suroviny
| 
										
																				 300 g  | 
									300 g | 
| 
										
																				 1 lžíce  | 
									1 lžíce | 
| 
										
																				 50 g  | 
									50 g | 
| 
										
																				 1 hrst  | 
									1 hrst | 
| 
										
																				 3 kusy  | 
									3 kusy | 
| 
										
																				 100 g  | 
									100 g | 
| 
										
																				 50 g  | 
									50 g | 
| 
										
																				 0,5 lžičky  | 
									0,5 lžičky | 
| 
										
																				 1 špetka  | 
									1 špetka | 
Postup přípravy
- 
																													
Nejdříve si připravte těsto na roládu. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmixujte s čerstvým špenátem a 50 g ricotty, aby vznikla hladká směs. Můžete přidat i špetku muškávového mletého oříšku.
 - 
																													
Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Poté sníh opatrně a po částech vmíchejte do špenátovo-žloutkové směsi. Těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem do výšky přibližně 1 cm a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 20 minut. Ještě za tepla, ihned po vytažení z trouby, srolujte upečené těsto i s pečicím papírem do ruličky. Nechte ji takto úplně vychladnout.
 - 
																													
Mezitím si připravte náplň. Zbylou ricottu vyšlehejte do hladka. Osolte a opepřete ji podle vaší chuti. Přidejte najemno nasekané lístky bazalky a sušená rajčata, která jste nakrájeli na malé kousky.
 - 
																													
Jakmile je roláda vychladlá, opatrně ji rozmotejte a sloupněte pečicí papír. Vnitřek těsta rovnoměrně potřete připravenou sýrovou náplní. Přidat můžete i další ingredience - šunku, plátkový sýr, uzeného lososa. Roládu pevně zamotejte zpět. Pro dokonalé spojení chutí a lepší krájení nechte roládu uležet v lednici alespoň 1 hodinu. Poté ji nakrájejte na plátky a můžete podávat.
 
Makronutrienty
22%
40%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 620 kJ | 291 kJ | 
| Kalorická hodnota | 148 kcal | 69,6 kcal | 
| 
							Sacharidy
															 z toho cukry  | 
						
							5,52 g
															 3,09 g  | 
						
							2,59 g
															 1,45 g  | 
					
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,552 SVJ | 0,259 SVJ | 
| 
							Tuky
															 z toho nasycené mastné kyseliny  | 
						
							9,55 g
															 5,2 g  | 
						
							4,48 g
															 2,44 g  | 
					
| Bílkoviny | 10,1 g | 4,73 g | 
| Sůl | 2,06 g | 0,968 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
 - 3. Vejce a výrobky z nich
 - 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
 - 7. Mléko a výrobky z něj
 - 9. Celer a výrobky z něj
 - 10. Hořčice a výrobky z ní
 - 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
 - 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
 
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

							
							
							












