- 1h
 - 9 kusů
 - středně obtížné
 
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
| 
										
																					 nastrouhaná, váha po nasolení, vypocení a vymačkání 900 g  | 
									900 g | 
| 
										
																					 2 lžíce 15 g  | 
									15 g | 
| 
										 mouka mandlová z mandlových jader 3 lžíce 30 g  | 
									30 g | 
| 
										 vláknina psyllium, jitrocelová 20 g  | 
									20 g | 
| 
										
																				 4 kusy  | 
									4 kusy | 
| 
										
																				 100 ml  | 
									100 ml | 
| 
										
																					 nastrouhaný nahrubo 100 g  | 
									100 g | 
| 
										 šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) nahrubo nastrouhaná, lze použít i měkký salám 100 g  | 
									100 g | 
| 
										
																					 prolisovaný 1 stroužek  | 
									1 stroužek | 
| 
										
																					 množství a druh dle osobních preferencí 2 špetky  | 
									2 špetky | 
| 
										
																				 2 špetky  | 
									2 špetky | 
Postup přípravy
- 
																													
Všechny uvedené suroviny smícháme v míse a necháme odstát cca půl hodiny, aby psyllium nabobtnalo. Již nesolíme.
 - 
																													
Na plech vyložený pečícím papírem uděláme z těsta 9 hromádek a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů Celsia cca půl hodiny a pak ještě na několik minut otočíme a pečeme z druhé strany.
 
Makronutrienty
20%
48%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 361 kJ | 597 kJ | 
| Kalorická hodnota | 86,2 kcal | 143 kcal | 
| 
							Sacharidy
															 z toho cukry  | 
						
							3,06 g
															 0,641 g  | 
						
							5,06 g
															 1,06 g  | 
					
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,306 SVJ | 0,506 SVJ | 
| 
							Tuky
															 z toho nasycené mastné kyseliny  | 
						
							5 g
															 1,8 g  | 
						
							8,26 g
															 2,98 g  | 
					
| Bílkoviny | 7,55 g | 12,5 g | 
| Sůl | 0,482 g | 0,798 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
 - 3. Vejce a výrobky z nich
 - 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
 - 7. Mléko a výrobky z něj
 - 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
 - 9. Celer a výrobky z něj
 - 10. Hořčice a výrobky z ní
 - 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
 
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

																							
							
							
							












