Příjemně osvěžující nízkosacharidový (lowcarb) dezert, plný tvarohu, zkuste!
Pekla jsem ve formě 17cm,ale v tartaletkách by bylo lepší. Aby se lépe propekl.
- 50m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
60 g |
60 g |
|
8 g |
8 g |
|
40 g |
40 g |
|
10 g |
10 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Náplň | |
|
250 g |
250 g |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
| Poleva | |
|
150 g |
150 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše na těsto prohněteme, pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme a dáme odpočinout do lednice ideálně na dvě hodiny.
Mezi tím si připravíme náplň.
-
Vejce prošleháme se sladidlem a citrónovou kůrou a přimícháme tvaroh.
Rozdělíme do dvou misek a do jedné přidáme čokoládu.
Odpočinuté těsto vmačkáme do formy i po stranách nahoru.
Lžící dáváme střídavě náplně stále na střed.
-
Dáme péct 170°C cca 40 minut. Když se nám zdá koláč upečený (náplň pevná, lehce nazlátlá) potřeme ho zakysanou smetanou a vrátíme na tři minuty do trouby.
Hotovo, krajíme až po úplném vychladnutí.
Makronutrienty
18%
25%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 996 kJ | 831 kJ |
| Kalorická hodnota | 238 kcal | 199 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,59 g
2,59 g |
5,5 g
2,16 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,659 SVJ | 0,55 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,4 g
8,63 g |
17 g
7,21 g |
| Bílkoviny | 9,21 g | 7,69 g |
| Sůl | 1,01 g | 0,84 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














