
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
75 g |
75 g |
40 g |
40 g |
40 ml |
40 ml |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Tvarohová vrstva | |
150 g |
150 g |
30 ml |
30 ml |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Jablečná vrtsva | |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Připravíme si korpus. Vyšleháme sníh z bílků. Smícháme mandlovou mouku, kysanou smetanu, kokosové mléko, žloutky, PDP a nakonec opatrně sníh z bílků. Nalijeme do formy a menší část těsta si dáme stranou. Smícháme ingredience na tvarohou vrstvu, nalijeme na těsto. Nastrouháme jablka, promícháme se skořicí a navrstvíme na tvaroh. Potřeme zbytkem těsta a posypeme mandlovými plátky. Pečeme na 180, cca 45 minut.
Makronutrienty
38%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 593 kJ | 1 054 kJ |
Kalorická hodnota | 142 kcal | 252 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,3 g
2,45 g |
16,5 g
4,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,93 SVJ | 1,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,33 g
3,23 g |
16,6 g
5,73 g |
Bílkoviny | 6,09 g | 10,8 g |
Sůl | 0,235 g | 0,417 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů