Jsou prý moc dobré, říkala dcera:)).
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
250 g |
250 g |
|
bezlepková mouka, univerzální směs 300 g |
300 g |
|
150 g |
150 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 g |
1 g |
| Náplň | |
|
6 kusů |
6 kusů |
|
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Z uvedených surovin uděláme vláčné těsto, hned rozválíme na plát a nakrájíme na čtverce.
-
Plníme jablkovou náplní (6 ks jablek nastrouhat nahrubo, osladit, skořici), uděláme šátečky, rohy spíchneme párátkem. Pečeme asi na 180°C 20 minut.
-
Hotové pocukrujeme.
-
Můžeme plnit čímkoliv jiným, teď je čas jablíček.
Makronutrienty
88%
7%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
|
Sacharidy
z toho cukry |
31,9 g
11,7 g |
28 g
10,3 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,19 SVJ | 2,8 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,02 g
0,728 g |
1,77 g
0,638 g |
| Bílkoviny | 2,41 g | 2,11 g |
| Sůl | 0,098 g | 0,086 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














