- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
140 g |
140 g |
220 g |
220 g |
2 g |
2 g |
40 g |
40 g |
60 g |
60 g |
na posypanie platu /cesta. 2 lžíce |
2 lžíce |
Krém | |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
30 g |
30 g |
100 ml |
100 ml |
70 g |
70 g |
125 g |
125 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Postup: bielka si vyšľahám zo soľou a pridám polovicu z cukru, postupne počas šľahania pridám aj zvyšný cukor. Do vyšľahaných bielkov preosejem múku s orechami, zmes vylejem na plech, použijem aj pečiaci papier, cesto posypem práškovým cukrom a dám piecť do vyhriatej rúry na 220° 8 minùt
-
Postup: maslo si rozpustím, pridám múku, popražìm pridám aj kávu a zalejem mliekom miešam pokiaľ nám zmes nezhustne, odstavím a nechám vychladnúť.
-
V miske si rozmiešam maslo, cukor a rum dopenista. Vychladnutú kávovù zmes si rozmiešam a postupne k nej pridávam maslovù zmes, vznikne nám veľmi chutný kávový krém.
Upečený plát prerežem napoly, natriem krémom, stočìm do valčeka a dám do chladničky stuhnùť.
-
Zatiaľ si pripravím čokoládovú polevu, ktorú robím nad parou, polámem čokoládu, pridám olej a nechám rozpustiť.
Stuhnuté roládky vyberiem, rovnomerne pokrájam a namočìm do čokolady z obidvoch strán.
Makronutrienty
65%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 569 kJ | 682 kJ |
Kalorická hodnota | 375 kcal | 163 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
44,7 g
35,9 g |
19,4 g
15,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,47 SVJ | 1,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,9 g
9,27 g |
8,2 g
4,03 g |
Bílkoviny | 5,11 g | 2,22 g |
Sůl | 0,338 g | 0,147 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů