SMAŽENÝ LOSOS A BRAMBOROVÉ RŮŽE

Danula

Účastní se soutěže: Jíme dobře

SMAŽENÝ LOSOS A BRAMBOROVÉ RŮŽE

Díky ceně máme rybičku na talíři spíš svátečně, ale o to víc si na ní pochutnáme. A když navíc ještě nemá kosti, no tak to prostě nemá chybu...

Postup přípravy

  1. Porce lososa ze strany s kůží několikrát svrchu nařízneme a rozložíme na prkénko kůží dolů, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinku odpočívat. Poté maso z obou stran osolíme a opepříme a smažíme na oleji s trochou másla, dvěma roztlačenými stroužky česneku a snítkou čerstvého rozmarýnu.

  2. Brambory nakrájíme na tenké plátky (můžeme použít planžetové struhadlo), osušíme v bavlněné utěrce, vložíme do mísy, posypeme solí, rozmarýnem a sušeným česnekem (koření lze zvolit dle chuti) a důkladně promícháme.

  3. Pak několik plátků rozložíme na prkénko tak, aby se lehce překrývaly a srolujeme, vznikne nám základ růžičky, další plátky přikládáme po obvodu a pevně přidržujeme v prstech. Částečně umotanou růžičku vložíme do máslem vymazaného otvoru ve formě na muffiny, po obvodu ještě z každé strany pár plátků "přistrčíme", aby byl otvor zcela naplněný.

  4. Pečeme asi 30 minut na 160 stupňů. Před dopečením potřeme svrchu rozpuštěným máslem.

    Hotové růžičky opatrně vydloubneme z formy pomocí lžíce a vidličky, aby se nám kvítky nerozpadly dříve než je naaranžujeme na talíř.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte