- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Závitky | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
4 kuličky |
4 kuličky |
|
4 kuličky |
4 kuličky |
|
2 kusy |
2 kusy |
| Náplň | |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
prostě 8 kusů listů 200 g |
200 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Omáčka | |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
8 kusů |
8 kusů |
|
4 kuličky |
4 kuličky |
|
4 kuličky |
4 kuličky |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
200 ml |
200 ml |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Květáková rýže | |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve vložíme do vody králičí stehna, sůl, koření, cibuli, zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
Maso obereme z kostí, dáme do kutru a rozsekáme . Přidáme sůl, pepř, česnek, papriku, vejce a ovesné vločky.
Propracujeme a necháme půl hodiny odležet.
-
Zelné listy povaříme asi 5 minut a necháme vychladnout. Na listy si rozdělíme masovou směs a pevně zabalíme.
Krátce smahneme na oleji.
Přendáme do pekáčku.
-
Na ghí orestujeme nakrájenou cibuli , přidáme nakrájená rajčata , osolíme, opepříme, přidáme koření, orestujeme a podusíme. Zalijeme vývarem, přisladíme podle chuti a povaříme doměkka. Koření vyjmeme.
Dohladka rozmixujeme a přecedíme. Nalijeme na závitky a zapečeme.
-
Květáková rýže: na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nastrouhaný květák, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme.
Restujeme na skus.
Makronutrienty
39%
36%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 242 kJ | 1 568 kJ |
| Kalorická hodnota | 57,8 kcal | 375 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,57 g
1,66 g |
29,6 g
10,8 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,457 SVJ | 2,96 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,94 g
0,855 g |
19 g
5,54 g |
| Bílkoviny | 4,27 g | 27,7 g |
| Sůl | 0,669 g | 4,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













