Zelné závitky s králičím masem , rajčatovou omáčkou a květákovou rýží

Romča

Zelné závitky s králičím masem , rajčatovou omáčkou a květákovou rýží

Postup přípravy

  1. Nejprve vložíme do vody králičí stehna, sůl, koření, cibuli, zalijeme vodou a uvaříme doměkka.

    Maso obereme z kostí, dáme do kutru a rozsekáme . Přidáme sůl, pepř, česnek, papriku, vejce a ovesné vločky.

    Propracujeme a necháme půl hodiny odležet.

  2. Zelné listy povaříme asi 5 minut a necháme vychladnout. Na listy si rozdělíme masovou směs a pevně zabalíme.

    Krátce smahneme na oleji.

    Přendáme do pekáčku.

  3. Na ghí orestujeme nakrájenou cibuli , přidáme nakrájená rajčata , osolíme, opepříme, přidáme koření, orestujeme a podusíme. Zalijeme vývarem, přisladíme podle chuti a povaříme doměkka. Koření vyjmeme.

    Dohladka rozmixujeme a přecedíme. Nalijeme na závitky a zapečeme.

  4. Květáková rýže: na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nastrouhaný květák, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme.

    Restujeme na skus.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte