Tip na lowcarb přílohu od Věry Husákové, děkujeme:)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Krokety | |
|---|---|
|
500 g |
500 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
mletých 5 lžic |
5 lžic |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
1 g |
1 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni nakrájím na kostky, stříknu olejem, osolím a upeču v hf na 200°C doměkka. Pak rozmixuji se škvarky, přidám vejce, slunečnici a xant.gumu. Nechám chvíli odstát a pak, je-li třeba, zahustím lahůdkovým droždím.
-
Namočenou rukou vytvořím válečky a dám na pečící papír, který jsem trochu vystříkala olejem. Stříknu i krokety a peču na 180°C 10-15minut.
Makronutrienty
34%
36%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 444 kJ | 1 441 kJ |
| Kalorická hodnota | 106 kcal | 344 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,8 g
2,48 g |
22,1 g
8,05 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,68 SVJ | 2,21 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,14 g
1,07 g |
19,9 g
3,48 g |
| Bílkoviny | 7,34 g | 23,8 g |
| Sůl | 0,381 g | 1,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













