Roládová bábovka

Barbora Tinglová

Roládová bábovka

Ať se nám to plní

/s domácí třešňovou marmeládou s rumem/

Postup přípravy

  1. Oddělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha se špetkou soli. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Do žloutků zašleháme polohrubou mouku a následně lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vyhřáté troubě /na pečícím papíře/ na 180st. Asi 10 minut. Ihned sundáme z plechu na linku – počkáme cca 15 minut než pečící papír zvlhne, následně sundáme papír, pomažeme marmeládou a srolujeme do rolády.

  2. Celá vejce ušleháme s cukrem a rumovým cukrem do pěny. Následně přimixujeme olej, potom jogurt, poté mouku s práškem do pečiva. Třetinu těsta obarvíme kakaem.

    Do vymazané formy nejprve trochu světlého těsta, pak trochu tmavého. Na to posadíme roládu /po celém obvodu smotanou do O, já jsem jí rozřízla na dvě půlky a naaranžovala do formy/. Na roládu dáme zbytek tmavého těsta a poslední zbytek světlého těsta.

    Pečeme na 160st. Přes hodinku, podle trouby a barvy

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte