Rakouský koláč švestky v peřince

Radka

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Rakouský koláč švestky v peřince

- bez lepku, laktózy a případně i vajec Recept už je na Vaše přání hotov i s fotografií a na svém místě. Už jsme nakrojili a je teda úžasný vlažný i studený. A je z mandlové a čirokové mouky bez kypřidel.

Postup přípravy

  1. .Smícháme sypké části na linecké těsto, přistrouháme studený tuk a přidáme vejce či náhradu. Rukama vytvoříme hladké těsto, které dáme do sáčku nebo potr.folie a necháme odpočinout alespoň 1 hodinu v lednici.

  2. Mezitím si připravíme pudinkovou krémovou náplň - prošleháme bezlaktózové mléčné výrobky s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem, přidáme prošlehaná vejce a pudinkový prášek a vše prošleháme v hladký krém. (Když použijete avokádo místo vajec, bude náplň lehce nazelenalá). Připravíme si také drobenku - prsty promneme tuk s ostatními surovinami a vytvoříme drobenku (můžete využít i rozlámané bez l a m sušenky).

  3. Formu 28 cm průměr si vyložíme papírem. Malým ručním válečkem nebo rukou vyválíme těsto na dno formy, propícháme vidličkou a dáme péct na 10-12 minut do vyhřáté trouby na 180°C. Po předpečení necháme vychladnout na mřížce.

  4. Předpečené těsto potřeme povidly, poklademe půlkami švestek a posypeme zbývajícím druhým vanilkovým cukrem, zalijeme rovnoměrně pudinkovým krémem. Povrch podrobíme kousky drobenky nebo posypeme ještě drobečky sušenek. Pečeme na nižší teplotu cca 160°C cca 50 minut, pak necháme v troubě dojít cca 20 minut.

  5. Koláč necháme vychladit na mřížce a servírujeme vlažný nebo rozleželý druhý den.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte