Kombinace chuti Margot a perníkového koření je výborná, zkuste tento tychlý moučník taky!
- 30m
- 24 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
2 hrnky |
2 hrnky |
|
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 hrnek |
1 hrnek |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
Margot kokosová nahrubo nastrouhat 100 g |
100 g |
| Navrch | |
|
6 lžic |
6 lžic |
|
nastrouhat 50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Na těsto vše dohromady prošleháme, nakonec přidáme strouhanou čokoládu Margot.
Na velkém plechu pečeme asi 25 min/200°C.
-
Na hotové ještě teplé natřeme rybízovou maarmeládu.
Posypeme postrouhanou čokoládou a dáme vychladit.
Moc dobré to je vlažné i druhý den rozleželé :).
Můžete polít čokoládou i celoplošně, my tolik nemusíme.
Makronutrienty
76%
8%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 115 kJ | 636 kJ |
| Kalorická hodnota | 267 kcal | 152 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
41,7 g
17,7 g |
23,7 g
10,1 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,17 SVJ | 2,37 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,13 g
5,59 g |
5,2 g
3,18 g |
| Bílkoviny | 4,31 g | 2,46 g |
| Sůl | 0,506 g | 0,288 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














