Klasický moučník, který máme rádi všichni...
- 30m
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
500 ml |
500 ml |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Smícháme suché přísady, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili med, přidáme vejce a rozpuštěný tuk. Zamícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů do růžova. Já jsem polévala světlou čokoládou, ale nemusí být, perník je výborný i bez polevy.
Makronutrienty
67%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 338 kJ | 881 kJ |
Kalorická hodnota | 320 kcal | 211 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
41,8 g
14,4 g |
27,5 g
9,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,18 SVJ | 2,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,5 g
3,48 g |
9,52 g
2,29 g |
Bílkoviny | 5,96 g | 3,93 g |
Sůl | 0,468 g | 0,308 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů