Naivně jsem si myslela, že ho ještě svrchu přizdobím šlehačkou, ale prd, Velebnosti. Někdo mi ho kus "užral" ještě z formy, takže žádné zdobení nebude...
To mám za to, že jsem jim v týdnu neupekla nic sladkého.
- 15m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
2 200 g |
2 200 g |
puding s příchutí vanilky, prášek 3 kusy |
3 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Do hrnce vyklopíme kompoty, rozmícháme v nich pudinkový prášek a uvaříme husté pyré. Můžeme ho dochutit mletou skořicí nebo citronovou šťávou.
-
Dortovou formu je dobré vymazat olejem nebo vystlat potravinářskou fólií.
Na dno dortové formy (mám průměr 23cm) vyskládáme vrstvu piškotků, nalijeme část ještě horkého jablečného pyré, opět vyskládáme vrstvu piškotků a opět zalijeme jablečnou směsí atd...
Hotové dáme zatuhnout do lednice nejlépe přes noc a poté můžeme přizdobit ušlehanou šlehačkou.
Makronutrienty
98%
1%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 432 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,7 g
0,082 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,47 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,206 g
0,005 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 0,233 g | 0 g |
Sůl | 0,001 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů