Prostě pecka k snídani, svačině nebo jen tak.
- 40m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 8 kusů |
8 kusů |
1 litr |
1 litr |
20 kuliček |
20 kuliček |
10 kuliček |
10 kuliček |
3 listy |
3 listy |
1 lžíce |
1 lžíce |
10 stroužků |
10 stroužků |
100 g |
100 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme bohatě červenou paprikou. V mističce smícháme 5 stroužků česneku a trochu soli, tou směsí potřeme vnitřek hermelínů, poklademe pár koleček cibule. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.
Nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme částečně olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli, česnek nakrájený na kousky a feferonky. Do nádoby dáme 2 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky, česnek a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.
Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.
Makronutrienty
2%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 4 263 kJ | 10 067 kJ |
Kalorická hodnota | 1 019 kcal | 2 406 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,72 g
0,299 g |
6,42 g
0,706 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,272 SVJ | 0,642 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
113 g
3,92 g |
268 g
9,26 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 25,8 g |
Sůl | 2,13 g | 5,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů