MUG CAKE Ořechovo kokosový s Ostružinovým Mascarpone! Low Carb Dezert
Účastní se soutěže: Jíme dobře
Dalším z řady z populárních mugcaků je ořechový mugcake.
Je to opět rychlovka a jeho chuť je zajímavá.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
25 g |
25 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů 2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 g |
1 g |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Do misky dáme 2 lžíce kokosové mouky, 2 lžíce mletých ořechů, těmi ovlivňujeme výslednou chuť, tak bychom doporučovali vybrat ořechy dle Vaší obliby.
Dále přidáme 2 lžíce tučného jogurt (10%),nebo můžeme použít zakysanou smetanu, 1 lžičku prášku do pečiva s vinným kamenem, sladidlo dle chuti, lžíci kokosového oleje a lžíci nahrubo posekaných ořechů. Vše promícháme.Připravíme si misku či hrnek ve kterém budeme mugcake vlnit, a ten důkladně vymažeme máslem.
Vlníme v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon cca 4 min.
-
Mezitím si připravíme ovocný krém smícháním mascarpone, zakysané smetany, sladidla,citronové kůry a ovoce.
Makronutrienty
33%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 009 kJ | 3 174 kJ |
Kalorická hodnota | 241 kcal | 759 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,7 g
3,43 g |
40 g
10,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,27 SVJ | 4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,6 g
10 g |
64,7 g
31,4 g |
Bílkoviny | 4,8 g | 15,1 g |
Sůl | 0,76 g | 2,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů