Domácí vanilková zmrzlina netradičně.
- 15m
- 4 kusy
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Zmrzlina | |
|---|---|
|
200 ml |
200 ml |
|
50 g |
50 g |
|
puding s příchutí vanilky bezlepkový, prášek 20 g |
20 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
tvarohový krém ochucený, vanilka 80 g |
80 g |
|
60 g |
60 g |
| Na ozdobu | |
|
12 kusů |
12 kusů |
|
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
V mléce a smetaně uvaříme vanilkový pudink dle návodu, místo cukru dávám med dle chuti. Po uvaření míchejte, aby pudink zchládnul.
Mezitím si vyšlehejte tvaroh, pribiňáček a med dle chuti do jemného krému. Vychladlý pudink do krému zašlehejte.
-
Touto směsí naplňte silikonové košíčky (já použila srdíčka, ale tvar zvolte sami), pokud vám směs zůstane, můžete naplnit i nanukové formičky. Dejte zamrazit.
-
Před servírováním vyjměte z formičky, posypejte čokoládovými hoblinami a přidejte ovoce. Dobrou chuť.
Makronutrienty
60%
15%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 513 kJ | 806 kJ |
| Kalorická hodnota | 123 kcal | 193 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
14,6 g
5,71 g |
22,9 g
8,97 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,46 SVJ | 2,29 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,96 g
3,88 g |
9,36 g
6,1 g |
| Bílkoviny | 3,64 g | 5,71 g |
| Sůl | 0,077 g | 0,121 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














