Oblíbený dezert či lowcarb snídaně, bez mouky a cukru a přesto moc dobré!
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
200 g |
200 g |
|
60 g |
60 g |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
|
45 g |
45 g |
|
20 g |
20 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
vláknina psyllium, jitrocelová 8 g |
8 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
potřít hotové před podáváním 2 lžíce |
2 lžíce |
| Náplň skořicová | |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
5 lžiček |
5 lžiček |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 175°C.
2. Rozehřejeme si buď v mikrovlnce nebo na pánvi mozzarellu se sýrem, dokud se nerozpustí a nespojí.
3. V míse smícháme kokosovou mouku, psyllium, proteinový prášek, kypřící prášek, sůl a vejce a přilijeme sýrovou směs a vše důkladně promícháme v hladké těsto.
4. Těsto necháme v lednici 30 minut odležet.
-
Mezitím si připravíme náplň, tak že v případě skořicové náplně smícháme všechny ingredience v malé mističce. Při čokoládové náplni necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni.
-
Odleželé těsto rozválíme mezi dvěma potravinářskými foliemi na tenkou placku, kterou si nakrájíme na pruhy a každý pruh pokrájíme na dlouhé trojúhelníky.
Těsto potřeme náplní a začneme zabalovat jednotlivé trojúhelníky od nejširší části po špičku.
Croissanty přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15-20 minut.
Před podáváním potřeme croissanty rozpuštěným máslem.
Makronutrienty
16%
39%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 260 kJ | 717 kJ |
| Kalorická hodnota | 301 kcal | 171 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,51 g
1,9 g |
4,27 g
1,08 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,751 SVJ | 0,427 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,4 g
11,7 g |
12,2 g
6,65 g |
| Bílkoviny | 18,7 g | 10,6 g |
| Sůl | 1 g | 0,57 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














