
Od Romany Klaudové skvělý nízkosacharidový dezert plný zdravého máku - děkujeme:)
- 20m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
60 g |
60 g |
2 kusy |
2 kusy |
60 g |
60 g |
250 g |
250 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Ještě | |
16 kusů |
16 kusů |
300 g |
300 g |
Postup přípravy
-
Vše jsem v robotu vymixovala, dala do menší kulaté formy.
Pekla jsem 200°C/18 minut.
Chuťově výborný, k tomu zakysanou smetanu/šlehačku/jogurt...
Makronutrienty
28%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 718 kJ | 1 150 kJ |
Kalorická hodnota | 172 kcal | 275 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,46 g
3,57 g |
11,9 g
5,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,746 SVJ | 1,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,9 g
5,35 g |
22,3 g
8,57 g |
Bílkoviny | 5,73 g | 9,18 g |
Sůl | 0,093 g | 0,149 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů