Tato vanilková dobrota provoní celý byt...
- 1h:20m
- 18 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
250 ml |
250 ml |
70 g |
70 g |
2 kusy |
2 kusy |
70 g |
70 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
600 ml |
600 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy |
2 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
100 g |
100 g |
ty necháme v rumu pěkne se nabumbat 2 hrsti |
2 hrsti |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Uvařit hustý pudink, do ještě teplého vařečkou zašlehat 100g másla a nechat mírně vychladnout.
-
Těsto zpracováno a vykynuto v pekárně, rozválet na sílu 1cm, potřít náplní, posypat rozinkami, srolovat, nití nakrájet na cca 2cm silné dílky a ukládat řezem na plech s pečícím papírem (z tohoto množství jsem udělala 18 šneků na 2 velké plechy).
-
Nechat pod igelitem asi 20 minut kynout, pak potřít rozšlehaným bílkem.
Péct 20 minut na 170 stupňů.
Makronutrienty
71%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 142 kJ | 1 180 kJ |
Kalorická hodnota | 273 kcal | 282 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
39,3 g
11,4 g |
40,6 g
11,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,93 SVJ | 4,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,76 g
5,36 g |
10,1 g
5,54 g |
Bílkoviny | 6,63 g | 6,86 g |
Sůl | 0,143 g | 0,148 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů