- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
50 g |
50 g |
|
100 g |
100 g |
|
pesto zelené genovese, bazalka 10 g |
10 g |
|
1 stroužek |
1 stroužek |
|
5 ml |
5 ml |
|
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Cherry rajčátka překrojím na poloviny, přidám olivový olej, sůl a pepř a dám do horkovzdušné fritézy na cca 15 minut (dokud rajčata nezměknou). Lze je případně upéct také v troubě.
Mezitím si nasucho v topinkovači opeču chléb a pomažu ho česnekem. Přidám cottage, na něj naskládám pečená rajčata a navrch dám lžičku zeleného pesta.
Místo cottage sýru používám někdy burratu (prodává například Lidl)
Makronutrienty
49%
29%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 695 kJ | 1 373 kJ |
| Kalorická hodnota | 166 kcal | 328 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
16 g
1,85 g |
31,6 g
3,65 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,6 SVJ | 3,16 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,29 g
1,51 g |
14,4 g
2,99 g |
| Bílkoviny | 9,5 g | 18,8 g |
| Sůl | 1,06 g | 2,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














