Skvělá low carb varianta velmi oblíbeného receptu na svačinku do práce, ke kafíčku na domácí posezení či oslavu. Tento nízkosacharidový dezert nás snad nikdy neomrzí......
- 50m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
50 g |
50 g |
5 kusů |
5 kusů |
10 g |
10 g |
5 lžic |
5 lžic |
65 g |
65 g |
50 g |
50 g |
Krém | |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Čokoládová vrstva | |
50 g |
50 g |
30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Těsto - ve vodní lázni nebo v kastrůlku při velmi nízké teplotě necháme změknout čokoládu se šlehačkou a důkladně promícháme do hladké hmoty, necháme lehce zchladnout. K bílkům přidáme studenou vodu a vyšleháme tuhý sníh, zašleháme sladidlo. Do tuhého sněhu postupně přidáme v několika menších dávkách mleté mandle, žloutky a zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Těsto rozložíme na plech a pečeme cca 25-30minut při 160st.C. - dobu pečení přizpůsobte své troubě.
-
Krém - do mísy dáme mascarpone, tvaroh, citronovou šťávu, vanilku, rum a lehce zašleháme. Následně přidáme šlehačku a vyšleháme tuhý krém. Sladidlo můžete klidně vynechat - záleží na vašich zvyklostech a chuti.
-
Čokoládová vrstva - čokoládu rozpustíme s kokosovým olejem a šlehačkou ve vodní lázni. Nalijeme na pečící papír a rozetřeme do tvaru obdélníku tak, aby velikost čokoládové placky se rovnala polovině velikosti použitého plechu a necháme ztuhnout - lednice, mrazák. Na ztuhlou čokoládu položíme pečící papír, čokoládovou placku obrátíme a odloupneme od pečícího papíru. Vznikne nám křehká čokoládová placka, kterou ihned použijeme do středu dezertu, pokud bychom ji nechali v teple, změkne a opět se přilepí na pečící papír. Pokud se Vám tento postup zdá komplikovaný, nalejte změklou čokoládu na první vrstvu krému, dejte zatuhnout do lednice a pak natřete druhou vrstvou krému, nahoru položte placku, dejte ztuhnout do lednice.
-
Vychladlou čokoládovou placku rozřízneme na 2 půlky a vrstvíme :polovina placky-polovina krému-čokoládová vrstva - polovina krému- polovina placky. Nahoru už jsme čokoládu nedávali, ale záleží na vás, klidně řez čokoládou můžete polít.
Dáme ztuhnou do lednice. Dobrou chuť
Makronutrienty
23%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 073 kJ | 734 kJ |
Kalorická hodnota | 257 kcal | 175 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,66 g
3,71 g |
5,92 g
2,54 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,866 SVJ | 0,592 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,1 g
12,4 g |
15,1 g
8,48 g |
Bílkoviny | 6,97 g | 4,76 g |
Sůl | 0,125 g | 0,086 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů