
Džemik je fakt úžastny, má redšiu konzistenciu.
Vhodný na palacinky, wafle, do koláčov alebo do ovocných pohárov.
- 4h
- 40 porcí
- středně obtížné
Postup přípravy
-
2,5 kg očistených jahôd zasypem s 200g erytritu ale tak, že vrstvìm jahody/cukor a takto to nechám také 2 hodinky postáť, potom jemne rozmačkam a pomaly varìm tak cca 3-4 hodinky, pridám aj šťavu z 1 citróna.
-
Potom už len dám do pohárov, zavìčkujem otočim hore dnom a zabalím do deky.
Makronutrienty
91%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 125 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 29,9 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,47 g
4,41 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,947 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,276 g
0,014 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 0,615 g | 0 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů