Báječná pochoutka k masům, v sezóně skvěle zpracujeme nadbytek zeleniny.
Více receptů na od Iris Stranska Roger Ruiz na:
https://www.instagram.com/p/Cg4m4drg6V9/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:20m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ajvar | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
8 kusů |
8 kusů |
5 kusů |
5 kusů |
1 kus |
1 kus |
15 kusů |
15 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
150 ml |
150 ml |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Papriky a lilky dame pect do trouhy na 200° cca 30 minut. Pote prendame do hrnce nebo misy, prikryjeme folii a nechame zapotit cca 15 minut. Slupky oloupeme, vyndame jadrince a nakrajime na mensi kousky.
-
Rajčata sparime horkou vodou,oloupeme a nakrajime na male kousky.
Na olivovem oleji nechame zesklovatet cibuli, cesnek a pridame zeleninu.Vse rozmixujeme, dochutime soli, peprem, uzenou palivou paprikou, bylinkami a varime na mirnem ohni do pozadovane hustoty.
Makronutrienty
38%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 354 kJ | 379 kJ |
Kalorická hodnota | 84,6 kcal | 90,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,05 g
1,19 g |
5,4 g
1,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,505 SVJ | 0,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,24 g
1,08 g |
7,75 g
1,15 g |
Bílkoviny | 1,14 g | 1,22 g |
Sůl | 0,608 g | 0,651 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů