- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
400 g |
400 g |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
7 lžic |
7 lžic |
3 kusy |
3 kusy |
Náplň | |
1 000 g |
1 000 g |
3 kusy |
3 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
Poleva | |
200 g |
200 g |
125 g |
125 g |
Postup přípravy
-
Těsto zpracujeme a dáme asi na hodinu odpočinout do lednice.
Potom rozdělíme na 2 díly. Jeden díl vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme skořicové cukry, vanilkový pudink, případně dosladíme podle chuti. Dobře promícháme.
-
Jablkovou náplň naneseme na těsto. Vyválíme druhou polovinu těsta a položíme na jablka. Vidličkou těsto trochu propícháme. Pečeme do růžova asi 30 – 40 minut při 180°C.
-
Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přidáme půl másla a necháme rozehřát ve vodní lázni. Polevu naneseme na vychladlý koláč a necháme ztuhnout.
Makronutrienty
60%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 131 kJ | 1 354 kJ |
Kalorická hodnota | 270 kcal | 324 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29,4 g
9,03 g |
35,3 g
10,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,94 SVJ | 3,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,1 g
10 g |
19,2 g
12 g |
Bílkoviny | 3,47 g | 4,16 g |
Sůl | 0,327 g | 0,391 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů