Tato lowcarb bábovka je díky dýni a zak.smetaně úžasně vláčná!
Děkujeme za skvělý recept Sabině Švagerkové :)
- 1h
 - 12 porcí
 - středně obtížné
 
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
| 
										
																				 250 g  | 
									250 g | 
| 
										
																				 4 kusy  | 
									4 kusy | 
| 
										 mouka mandlová z mandlových jader 180 g  | 
									180 g | 
| 
										
																				 100 g  | 
									100 g | 
| 
										
																				 60 g  | 
									60 g | 
| 
										
																					 rozpuštěného a lehce zchladlého 40 g  | 
									40 g | 
| 
										 kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 12 g  | 
									12 g | 
| 
										
																				 1 lžička  | 
									1 lžička | 
| 
										
																				 0,5 lžičky  | 
									0,5 lžičky | 
| 
										
																				 1 špetka  | 
									1 špetka | 
| 
										
																				 1 špetka  | 
									1 špetka | 
| 
										
																					 nasekat 50 g  | 
									50 g | 
Postup přípravy
- 
																													
1. Troubu předehřej na 170 °C. Formu na bábovku vymaž máslem a vysyp mandlovou moukou.
2. V míse vyšlehej vejce se sladidlem
 - 
																													
3. Přidej rozmačkanou předem upečenou a vychládlou dýni, zakysanou smetanu a rozpuštěné máslo, dobře promíchej.
4. Vmíchej mandlovou mouku, koření, nasekané ořechy, prášek do pečiva a sůl.
 - 
																													
Těsto nalij do formy
6. Peč 40–50 minut, kontroluj špejlí.
7. Nech chvíli vychladnout, pak vyklop.
 
Makronutrienty
25%
21%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 074 kJ | 821 kJ | 
| Kalorická hodnota | 257 kcal | 196 kcal | 
| 
							Sacharidy
															 z toho cukry  | 
						
							10,2 g
															 1,95 g  | 
						
							7,81 g
															 1,49 g  | 
					
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 0,781 SVJ | 
| 
							Tuky
															 z toho nasycené mastné kyseliny  | 
						
							21,9 g
															 5,31 g  | 
						
							16,8 g
															 4,06 g  | 
					
| Bílkoviny | 8,58 g | 6,56 g | 
| Sůl | 0,612 g | 0,468 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
 - 3. Vejce a výrobky z nich
 - 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
 - 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
 - 7. Mléko a výrobky z něj
 - 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
 - 9. Celer a výrobky z něj
 - 10. Hořčice a výrobky z ní
 - 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
 
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

																							
														
																				
																							
							
							
							












