Oblíbený letní dezert - lowcarb, čili zdravější a taky skvělý.
Další recepty i s video postupem na mém instagramu https://www.instagram.com/anetschneiderova_recepty/
- 50m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 18 cm | |
---|---|
75 g |
75 g |
60 g |
60 g |
70 g |
70 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Náplň | |
500 g |
500 g |
2 kusy |
2 kusy |
40 g |
40 g |
150 g |
150 g |
černá jeřabina, aronie čerstvá 50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Mouku s práškem do pečiva, vanilkou a sladidlem si smíchejte a rukama zapracujte máslo. Poté si oddělte 2/3 a namačkejte je na dno formy.
-
Tvarohy, vejce a protein (případně vanilku a sladidlo) si smícháte na nalijete na korpus, posypete ovocem a nahoru navrstvíte zbytek těsta.
Pečete na 160 stupňů cca 45 minut. Poté necháte vychladit.
Doufám, že bude chutnat tak jako nám :)
Makronutrienty
21%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 949 kJ | 1 693 kJ |
Kalorická hodnota | 227 kcal | 405 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,87 g
2,47 g |
14 g
4,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,787 SVJ | 1,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,5 g
7,19 g |
29,4 g
12,8 g |
Bílkoviny | 12,7 g | 22,7 g |
Sůl | 0,181 g | 0,323 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů