Čokoládový nízkosacharidový dezert, zdravěji...ale jen občas!
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
2 kusy |
2 kusy |
40 g |
40 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
80 g |
80 g |
500 g |
500 g |
12 kusů |
12 kusů |
Postup přípravy
-
Na korpus si vše smícháte a přendáte do formy. Pečete na 170 stupňů cca 20 minut. Poté necháte korpus vychladnout.
-
Ve vodní lázni rozpustíte čokoládu a poté postupně přimícháte tvaroh. Navrstvíte na korpus, ozdobíte a necháte v lednici nejlépe do druhého dne ztuhnout. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit:)
Makronutrienty
25%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 903 kJ | 915 kJ |
Kalorická hodnota | 216 kcal | 219 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,5 g
4,78 g |
8,61 g
4,85 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,85 SVJ | 0,861 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,8 g
6,68 g |
17 g
6,77 g |
Bílkoviny | 8,23 g | 8,33 g |
Sůl | 0,143 g | 0,145 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů