BRUSINKOVÁ MARMELÁDA - nízkosacharidová

Kristýna

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

BRUSINKOVÁ MARMELÁDA - nízkosacharidová 1 další fotka

Našla jsem v mrazáku brusinky, tak jsem zkusila lowcarb (LC) marmeládu...je výborná:)

Postup přípravy

  1. Do vroucí vody dáme brusinky a vaříme, dokud bobule nepopraskají. Pak teplotu snížíme, přidáme sušenou citronovou kůru a hřebíček.

  2. Marmeládu z čerstvých nebo mražených brusinek vaříme na mírném ohni, za občasného míchání necháme probublávat asi 15 - 20 minut, teplotu ještě zmírníme a přidáme sladidlo a želírovací látku (já dala citrusový pektin 7-10g na 1kg ovoce) a mícháme do zhoustnutí.

  3. Ještě teplou marmeládu přendáme do sklenice a uzavřeme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte