"vege pastika" aneb vegetarian ze mne nikdy fakt asi nebude, ale svačina dobra :)
#chutna #zdravastrava #zdravasvacina #doruky
#doprace #doskoly #vegetarianska #verze #cockova #pastika #vege #zemenebude #masojemaso #cervenacocka #cervenasosovica #pohanka #vlocky #portskevino #arasidovemaslo #vegetable #pate #vegetablepate #redlentils #vegetarian #buckwheat #oats #peanutbutter #healthysnack
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Paštika | |
---|---|
150 g |
150 g |
30 g |
30 g |
20 g |
20 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Polévka univerzální bylinkový a kořenící přípravek 2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
20 g |
20 g |
Na potření | |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Čočku povařte ve vyvaru po dobu 15 min, na zaver vmichejte libovolne vlocky a nechte vychladnout, pohanku povařte 20 minut v mirne osolené vode (nebo pouzijte instantni poh.vlocky a zalijte je vrouci vodou v pomeru 1:3).
-
Na oleji osmahnete menší cibuli dozlatova, přidejte ostatni suroviny, projedte dohladka ponorným mixerem a dle potřeby dosolte.
-
-Rozdělte do muffinovych kosíčků (pečte radeji v muff. plechu) a pečte na 180°C 20 minut, poté potřetre rozšlehaným vejcem a dejte ještě na 5 minut dopéct.
Je moc dobrá teplá i studená:).
Makronutrienty
58%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 040 kJ | 529 kJ |
Kalorická hodnota | 248 kcal | 126 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29,6 g
1,98 g |
15,1 g
1,01 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,96 SVJ | 1,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,07 g
1,46 g |
4,62 g
0,745 g |
Bílkoviny | 12,4 g | 6,31 g |
Sůl | 1,09 g | 0,553 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů