Nízkosacharidový (low carb) květákový salát si uvařte, tělo vám za tento keto oběd poděkuje :).
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Příloha | |
300 g |
300 g |
Postup přípravy
-
Čtyři větší mrkve nahrubo nastrouháme, dvě bílé papriky a tři rajčata pokrájíme na malé kostičky, vše vložíme do hrnce, kde zeleninu zlehka osmahneme na oleji. Poté zeleninu podlijeme vodou, přidáme, sůl, pepř a 10 minut pod pokličkou dusíme.
-
Mezitím si na malé růžičky rozlámeme květák, který přidáme k zelenině a vše společně dusíme do té doby, než je květák měkký (ale ne rozvařený!), cca dalších 10 minut. Vodu, která u zeleniny zbyla, slijeme.
-
Salát dáme na talíř, bohatě zasypeme konopnými a sezamovými semínky, přidáme dvě lžíce olivového oleje a podáváme s cuketou opečenou na pánvi.
Makronutrienty
52%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 219 kJ | 2 199 kJ |
Kalorická hodnota | 52,4 kcal | 525 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,47 g
2,08 g |
54,9 g
20,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,547 SVJ | 5,49 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,13 g
0,479 g |
31,4 g
4,81 g |
Bílkoviny | 1,9 g | 19 g |
Sůl | 0,118 g | 1,18 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů