Je to úžasný recept na nízkosacharidový oběd či večeři!
Děkujeme Kačce Kolníkové za skvělý tip na low carb jídlo:)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Dýně | |
|---|---|
|
oloupat, vydlabat 0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
30 ml |
30 ml |
|
3 snítky |
3 snítky |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Dýni si položíme vydlabanou částí na prkénko a ostrým nožem krájíme tenké plátky - nedokrajujeme až do konce, aby nám dýně držela pěkně pohromadě.
-
Dáme do vymazaného pekáčku, potřeme směsí oleje a koření a do zářezů dáme čerstvý rozmarýn.
Pečeme doměkka, stále potíráme směsí.
-
Vypneme troubu, vyndáme a do zářezů vložíme tenké plátky mozzarelly. Vložíme do trouby a necháme ještě rozpustit.
Makronutrienty
51%
8%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 423 kJ | 927 kJ |
| Kalorická hodnota | 101 kcal | 221 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
8,59 g
1,67 g |
18,8 g
3,66 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,859 SVJ | 1,88 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,02 g
1,03 g |
15,4 g
2,26 g |
| Bílkoviny | 1,34 g | 2,93 g |
| Sůl | 1,37 g | 3 g |














