 
																					Jak nejraději připravujete zelené fazolky?
U mě zatím vede klasika se slaninou nebo varianta se žampiony.
Děkujeme Anně Keclíkové za recept, více na jejím blogu Recepty pro život.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Směs | |
|---|---|
| 300 g | 300 g | 
| 4 kusy | 4 kusy | 
| 3 kusy | 3 kusy | 
| +1 lžíce omáčky coconut aminos (volitelně) 1 lžíce | 1 lžíce | 
| 1 špetka | 1 špetka | 
| 1 špetka | 1 špetka | 
Postup přípravy
- 
																													1. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Z fazolek odkrojíme špičku a stopku a překrojíme je na polovinu nebo na třetiny. 2. Na pánvi rozpálíme olej a necháme rozvonět prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek. 3. Přidáme nakrájené žampiony, promícháme a necháme změknout pod pokličkou (cca 5 minut). Poté dáme stranou. 
- 
																													4. Do stejné pánve po žampionech dáme fazolky, 2-3 lžíce vody a omáčku coconut aminos. Opět necháme změknout pod pokličkou cca 5 minut. 5. Nakonec osolíme a opepříme, přidáme zpět žampiony a vše promícháme. 
Makronutrienty
55%
22%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 221 kJ | 444 kJ | 
| Kalorická hodnota | 52,9 kcal | 106 kcal | 
| Sacharidy z toho cukry | 6,36 g 0,335 g | 12,8 g 0,673 g | 
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,636 SVJ | 1,28 SVJ | 
| Tuky z toho nasycené mastné kyseliny | 2,68 g 0,404 g | 5,38 g 0,81 g | 
| Bílkoviny | 2,6 g | 5,22 g | 
| Sůl | 5,63 g | 11,3 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

 
							 
							 
							












