Špenátovo-lučinové košíčky

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Špenátovo-lučinové košíčky

Zdravá lehká svačinka plná bílkovin...

Postup přípravy

  1. Žloutek a máslo vyšlehejte do pěny. Přisypte rozdrcené krekry a prsty propracujte v celistvou hmotu.

  2. Krekrovou hmotu vmáčkněte do muffinových formiček (vyšlo mi na 4 ks) a dejte do předehřáté trouby na 150 stupňů na 15 minut upéct.

    Mezitím si vyšlehejte bílek se špetkou soli v tuhý sníh a ten zapracujte opatrně do vyšlehané lučiny. Na lžíci oleje orestujte nakrájený česnek, přihoďte špenát, osolte a chvíli povařte.

    Krekrovou hmotu vmáčkněte do muffinových formiček (vyšlo mi na 4 ks) a dejte do předehřáté trouby na 150 stupňů na 15 minut upéct.
Mezitím si vyšlehejte bílek se špetkou soli v tuhý sníh a ten zapracujte opatrně do vyšlehané lučiny. Na lžíci oleje orestujte nakrájený česnek, přihoďte špenát, osolte a chvíli povařte.
  3. Vytáhněte košíčky, nechejte chvíli vychladnout a poté vrstvěte lučinovou hmotu - špenát - lučinovou hmotu. Trochu špenátu si nechejte na ozdobu.

  4. Vraťte do trouby a pečte 10 minut na 150 stupňů a 10 minut na 110 stupňů. Poté troubu vypněte, otevřete a nechejte v ní košíčky vychladnout.

    Vychladlé košíčky opatrně vyjměte z formičky a nahoru položte lžičku špenátu. Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte